Adéu Japó

DSC_1224

Japó és un país de contrastos: han sabut conviure tradicions ancestrals amb la modernitat i les noves tecnologies. És un d’aquells països que et fa sentir que et trobes en un altre món, i ja en queden ben pocs.

Era un d’aquells països del que teniem moltes ganes de visitar, ja que no va ser possible durant la nostra volta al món, i no ens ha defrautat en absolut.
Tothom hauria de viatjar al japó un cop a la seva vida; per contemplar com seria la nostra societat si evolucionés en positiu. I és que el Japó sembla una versió millorada d’occident: a la vanguàrdia de les noves tecnologies, però sense oblidar-se de les tradicions, la ètica i la cultura.
Per tots aquests motius és molt fàcil enamorar-se del Japó, i és molt gran el desencís en tornar a casa.
Consells per viatjar al Japó:

No us enganyeu, Japó és un país car, diuen que el més car del món, però si es busca una mica i es segueixen algunes pautes, es pot estalviar força.

– Per estalviar en menjar intenta, en la mesura que vulguis, anar a dinar o sopar als restaurants amb menus de 400-500 yens; es menja molt be (sopa misho, bol d’arròs amb carn i té verd), t’atiparàs i no et pujarà la factura. De tant en tant pots donar-te algun caprici: com el suhsi, els okonomiyakis, o altres plats típics que veuràs a les ciutats. També hi ha restaurants amb menus econòmics i més elaborats, per uns 700-800 yens, és qüestió de saber buscar.
– Els hotels són força cars, a les grans ciutat la opció més econòmica és buscar hostals amb habitacions compartides; alguns estan força be, i recordeu que els japonesos solen ser nets i curosos.
A prop de les grans estacions de tren sol haver hotels amb habitacions econòmiques per a les persones que busquen pocs luxes, i un lloc on dormir; acostumen a ser habitacions “tradicionals” on es dorm al terra.
Fora de les grans ciutats es poden trobar habitacions dobles més econòmiques, o inclús es pot arribar a dormir en algun temple, a l’estil dels monjos.
– Fer servir el màxim possible el JR-Pass, que és un abonament de 7, 15 o 21 dies, que s’ha de compar fora del Japó. Nosaltres el lloc més econòmic i segur que vam trobar va ser a través del web Vivre Japan   (http://www.japan-experience.es/japan-rail-pass).
Pregunta sempre si hi ha el mateix transport amb JR, ja que a vegades hi ha diverses companyies. Hi ha dos trens que no entren amb el JR-Pass, el Shinkasen Mizuho i el Nozomi. A nosaltres només ens va passar un cop i vam esperar al següent que sí entrava.
Per activar-lo només s’ha d’anar a una estació de trens que tingui oficina JR, les grans en tenen, i  l’activaràn en 10 minuts. Serà vàlid a partir d’aquell dia, pel que s’ha d’activar el mateix dia que el vagis a fer servir per marxar a una altra ciutat.
Per mirar com anar en tren als lloc és molt aconsellable descarregar-se per al mòbil l’aplicacó HYPERDIA, o consultar-ho a la seva web. És una web imprescindible per mirar els trens. Poses d’on vols sortir, cap a on vols anar i a quina hora o dia, i et diu totes les possibilitats. És molt útil. A més al Japó els trens van a l’hora en punt, així que si diu que surt de la via 4 a les 15:07, puja’t al tren que arribi a aquella hora pq va clavat! Va molt bé ja que a vegades els trens que vols agafar estan en japonés o et posa el nom de l’estació final, i pot ser una mica liat, però si ja ho has mirat a Hyperdia, vas sobresegur.
– Per moure’t per les ciutats intenta agafar els trens, busos o metros que siguin de la companyia JR. No hi ha gaires, però n’hi ha. En cas que no hi hagin o no vulguis perdre temps, recomanem agafar l’abonament d’un dia, ja que amb 3 viatges que facis el tens amortitzat.
A Tokyo hi ha diversos abonaments: els mes famosos son el Pasmo i Suica, que són una targeta on vas carregant diners i no cal que treguis un bitllet de metro cada cop, però et cobren el preu real del trajecte. El més aconsellable és que calculis els trajectes que faràs aquell dia i intentis comprar l’abonament d’un dia. Hi ha diversos preus segons si vols que t’incloguin totes les companyies de bus i metro o no.
– Sempre que puguis intenta anar als banys japonesos, que són com saunes i banys col·lectius. Al principi sobta una mica haver-te de despullar davant d’altres persones (no són mixtes), però quan marxa la vergonya resulta molt gratificant. Sempre que estiguis cansat de caminar pregunta a l’hostal on hi ha algun. Hi ha bastants, i la majoria són públics, però alguns no inclouen el sabó ni la tovallola, pel que si no ho portes, ho hauràs de pagar.

JAPÓ EN XIFRES
Aquestes són les despeses que hem tingut els 20 dies que hem estat al país:
(Hem anotat les despeses en yens japonesos, i hem fet el canvi a 126 euros que ha estat la mitjana del mes d’abril)
Billets d’avió: 1.151€
Japan Rail Pass: 704€
Transport públic: 81.920¥ (650€)
Hotels: 80.180¥  (636€)
Menjar: 43.377¥ (344€)
Excursions: 11.610¥ (92€)
Souvenirs: 23.242¥ (184€)
Altres despeses: 2.351 (18€)
Total despeses: 3.779€ (1.889€ per persona)
Despesa mitja per persona i dia: 94,5€

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *