Curiositats del Japó (2a part)

Com que els japonesos són tan frikis, no ens ha cabut tot en un sol post i hem hagut de fer una segona part!
Volem tornar a parlar del menjar, ja que al Japó resulta tot un art, amb els seus rituals i tradicions. Es pot observar com als restaurants els cuiners són gent amb molta experiència, que es prenen molt seriosament la seva feina, i el resultat és aquest.
Però a part dels restaurants, als mercats hi ha un munt de paradetes on es fan tot tipus de menjars, a quin més estrafolari, però boníssim.
I una altra activitat que encanta als japonesos són els pícnics de cap de setmana a un dels múltiples parcs que hi ha les grans ciutats.
Prova que els japonesos li donen molta importància al menjar, sobretot als productes marítims, són els grans mercats del peix, on també es poden degustar els productes acabats de portar del mar.
Apart del menjar, la beguda per excel·lència del Japó és el Saque, que embassen en aquestes tines que decoren de molts colors i que es poden trobar exposades en molts parcs o temples.
Els temples són visita obligada al Japó, però sobretot per als mateixos japonesos que van en peregrinació als temples, de fet tenen la seva mascota peregrina.
Als temples deixen escrit els seus desitjos i peticions en tauletes de fusta de tot tipus, segons es demani amor, salut o altres coses.
Però no només deixen tauletes de fusta, sinó que també deixen figures i altres estris per recordar éssers estimats que s’han mort.

Molts dels temples que vam visitar es troben en reformes, però al Japó no tanquen mentre durin aquestes, i es poden visitar igualment per dins o els museus, i a l’exterior instal·len una enorme estructura on pinten com és el temple que es troba tapat.

Ja hem parlat de com es comporten els japonesos a dins del metro o el tren, però una cosa que ens va semblar molt curiosa, difícil de veure fora del Japó, és l’ordre escrupolós en fer la cua per esperar que arribi el tren o el metro.

Mentre esperen a que arribi, hi ha una curiosa combinació: estan tots mirant els seus telèfons mòbils d’última generació i porten la mascareta a la cara.

Però si hi ha una cosa realment curiosa és com arriben a vestir-se els japonesos. És en aquest punt on treuen la seva part més friki.
Les japoneses tenen com a costum vestir-se amb vestits tradicionals els caps de setmana, o quan van a fer turisme a alguna ciutat. De fet hi ha botigues on lloguen vestits tradicionals per a que puguin passar el dia vestides com les antigues japoneses.
 En alguns d’aquests lloc també es poden trobar cérvols salvatges per parcs o jardins, que estan protegits i això fa que hi hagin molts.
Vam trobar moltes parelles de nuvis que també es vesteixen tradicionalment per tal de fer-se fotos, on mostrat tot el seu amor.
Veure als joves estudiants amb el seu uniforme ens va recordar als dibuixos japonesos, però la veritat és que feia goig veure’ls tots vestits iguals.
Però si parlem de frikis amb la moda o manera de vestir, hem de parlar de les cosplay, que són les joves que juguen a disfressar-se amb robes molt cridaneres.

Però les sabates originals japoneses són les xancles de fusta, però el problema és que s’han de portar un mitjons especials.

Fins i tot nosaltres vam caure en la tentació d’anar a la moda japonesa, sense massa èxit.
També tenen molta afició als protagonistes dels dibuixos animats, als que veneren com a estrelles de rock.
Una altra moda que vam trobar molt curiosa, va ser la de portar una cartera ben grossa i ben visible, no ens estranya que quan venen a Barcelona els robin la cartera.
D’altres van a la seva pròpia moda:
Una altra gran afició dels japonesos és la jardineria; tenen els jardins molt ben cuidats i bonics. Són tan curosos que fins i tot revisen manualment pam a pam la gespa!
I per acabar us volem mostrar un conjunt de fotografies de coses que només se’ls pot acudir als japonesos.
Com una escala al metro on, per motivar a la gent a que faci esport, posen les calories que cremes.

O aquestes papereres on reciclen de tot, i encara que no vulguis has de reciclar.

I són els creadors de figures com aquestes que es troben a molts parcs.

I circuits com aquest per a ciclistes urbans.

Com es pot comprovar, Japó és un país molt curiós, únic i que mereix molt visitar-lo.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *