Curiositats del Japó

Un cop hem deixat Japó, és temps de rememorar i recordar els moments més curiosos que ens hem trobat, per això hem volgut fer un post amb el “Japó més Friki“!
Començant pels lavabos i les peculiars tasses de vàter, que incorporen massatges i neteja amb aigua.

Tot i que els autèntics japonesos no tenen tant de glamour.

Continuem amb les màquines d’assortiment de begudes i menjar; són tan variades que no saps què demanar. En alguns supermercats disposen de menjar preparat per emportar, i tenen quasi de tot.
O menjars estrafalaris com aquesta xocolata de te ver.
Els restaurants són un món apart. Per començar als aparadors tenen exposat el menjar que t’ofereixen, però amb rèpliques exactes fetes amb cera.
I per demanar el que vols dinar has de triar el producte a les màquines expenedores que hi ha a l’exterior dels restaurants. Resulta una opció molt còmoda, ja que no perden temps cobrant els clients, i els treballadors no han de manipular diners.
Una altra cosa que ens va sobtar va ser les barres que hi ha per menjar, ja que semblen una manera poc sociable de dinar; però de seguida vam descobrir que els japonesos van per feina, i en pocs minuts han dinat i marxen del restaurant.
Una altra de les curiositats van ser els dormitoris càpsula; al contrari del que pugui semblar són força còmodes i espaiosos.

Com que a dins de les cases la gent va amb xancletes, als rebedors hi ha sabaters com aquest:

Una altra cosa que ens va sobtar molt va ser com a dins del metro es concentrava gran multitud de gent però en canvi no hi havia quasi soroll. La gent va escoltant música, llegint, o jugant al mòbil. O alguns van dormint.

Una de les aficions més frikis dels japonesos és comprar roba per a les seves mascotes, i després passejar-los.

Se’ls estimen molt, tant que en algunes atraccions turístiques tenen lloc on deixar-los mentre es visita. O inclús els enterren a cementiris.

Aquest senyal indicava que no es pot fumar mentre es camina pel carrer.

Però a part d’aquests cartells també es poden trobar més sorpreses si un mira al terra.
Una altra cosa espectacular del país són els seus trens: puntuals, eficients, i ràpids.
Per comprar un bitllet es pot anar a la màquina expenedora, però sembla més aviat una escurabutxaques.
Aquí ens meravellem amb els nostres trens AVE, quan al Japó aquests són els més normalets, ja que el seu orgull és el famós tren bala que pot arribar als 500 quilòmetres per hora!

I aquesta és una cabina per a fumadors a un andana; és curiós que no puguin fumar a l’aire lliure.

Però un dels millors invents dels japonesos són els banys. És una activitat que per als estrangers al principi resulta xocant banyar-se despullat en públic, però que per a ells resulta tot un acte social, on van families juntes.
Una altra de les aficions dels japonesos són els mangas. Tenen de qualsevol temàtica, inclús eròtica, i hi ha grans magatzems que en venen a diverses plantes segons la temàtica.
I una altra curiositat del país són aquestes grans i estranyes cruïlles amb pas de vianants.

Al Japó et pots trobar els vehicles més estrafalaris:

Però el vehicle més utilitzat és la bicicleta; per tot arreu es poden veure bicicletes estacionades, curiosament sense lligar amb cadenats. A més inclús  les fan servir com a vehicle familiar.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *