Shibuya i Harajuku (Tòquio)

21-04-2013
Aquesta tarda aprofitarem per tornar a visitar el barri de Shibuya, que és el lloc més famós on els joves adolescents queden per anar de compres o passar la tarda, i com que és cap de setmana està ple de gent.
A més és on hi ha la famosa cruïlla de Shibuya on creuen centenars de persones alhora.

Només sortir de l’estació de metro ja es pot observar la multitud de gent que hi ha a la plaça del davant. Nosaltres estem interessats en una estàtua que hi ha en homenatge al gos Hachiko, que era de la raça japonesa akita, i que va viure als anys 20 al barri amb el seu amo que era un professor de la universitat. Tots els dies Hachiko anava a esperar que tornés el seu amo a l’estació de tren, però l’any 1925 el seu amo va morir d’un accident a la universitat, però Hachiko va continuar esperant al seu amo a l’estació de trens, fins que va morir 10 anys més tard.
Aquesta fidelitat va emocionar als japonesos que li van fer una estàtua i fins i tot hi ha una sortida de l’estació en honor a Hachiko. També es va fer una películ·la recordant aquesta història.

Només creuar la famosa cruïlla de Shibuya ja arribem a la zona comercial de botigues; hi ha per a tots els gustos, i hi ha molta gent.
Una de les botigues de moda més famoses en aquesta zona és l’anomenada Shibuya 109, que té moltes plantes de moda.

Però també hi ha les grans cadenes de roba amb edificis i aparadors molt moderns.

En aquesta zona les noies van vestides molt arreglades, elegants i a la moda més occidental.
Ara ens disposem a tornar al barri de Harajuku, on diuen que els diumenges per la tarda queden totes les adolescents que van vestides de manera ben extravagant.
Només arribar veiem que hi ha moltes noies que esperen per entrar a veure un concert d’algun grup juvenil de moda; se les veu molt emocionades.
Aquí ja podem començar a veure que les adolescents japoneses tenen modes molt diferents i fan combinacions molt estranyes a ulls dels estrangers.
També veiem un grup de nois que ofereixen abraçades gratuïtes, però sembla que de moment no tenen massa èxit.
Nosaltres no volem ser menys fashion que les adolescents japoneses així que entrem en alguna botiga a provar-nos cosetes.
Continuem caminant i arribem al carrer de Takeshita-dori, que és on es troben les botigues amb roba friki per a les noies adolescents, a més al ser diumenge podem observar moltes joves vestides molt originals. Aquesta manera de vestir l’anomenen “cosplay” que vol dir jugar a vestir-se, i que es va originar als anys 70.
Hi ha tantes que no ens dona temps a fer fotos!
Ens trobem amb noies que vesteixen fosques, com gòtiques, fins i tot alguns es maquillen la cara amb ferides i sang.

D’altres vesteixen més juvenils, amb molts colors i més estil manga.

Altres van vestides com si fossin nines “barbies”, amb el cabell tenyit de colors.

I d’altres que no sabem en quina moda encasellar-los.

Com que hem de comprar algun regal de record, hem entrat a una botiga de tot a 100 yens, que no arriba a un euro! Creiem que no trobaríem gran cosa, però en aquesta que s’anomena Daiso hi ha més de quatre plantes amb un munt de coses. És la forma més econòmica de comprar detallets per a la família.
Un cop hem fet les compres, decidim tornar al hostel, deixar les coses, sopar, i anar passejant a visitar el barri on ens trobem, Asakusa, que de nit és quasi més bonic que de dia.
I amb aquesta fantàstica panoràmica nocturna ens quedem bocabadats i marxem a dormir que avui ha estat un dia molt profitós i demà és el nostre últim dia al Japó.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *