Últims dies a Tòquio

20-04-2013

Hem caminat molt durant tot el dia a Nikko  i estem cansats, però com que al tren podem relaxar-nos durant més de dos hores, quan arribem a Tòquio decidim anar a veure el barri de la electrònica, que es troba ubicat al barri d’Akihabara.


El barri és una bogeria  tot i ploure, està ple de gent pels carrers amunt i avall, entrant a les botigues a mirar, remenar i comprar. A tot el carrer hi ha grans edificis amb llums i gran cartells anunciant el que vénen a dins.

Hem trobat botigues amb consoles i videojocs antics, com aquestes Nintendo de primera generació, i els primers joc del Mario Bros.


Nosaltres només hem vingut a passejar, però també trobem botigues que vénen còmics japonesos (manga) i volem comprar alguns de record.

No coneixem gaire els protagonistes dels mangas que veiem, així que hem de remenar molt fins trobar alguna cosa que en sigui coneguda. Però en tant remenar ens trobem amb manga per a adults.

Continuem passejant pel barri i veiem coses que no ens deixen indiferents, com aquest aparador d’estil manga, o els camions i cotxes que arrosseguen carrosses amb propaganda i música molt forta.
O com aquest restaurant de menjar ràpid que exposa el seu gènere en figures de cera. Són tan reals que no deixen de sorprendre’ns. Donen ganes de menjar-los, però no són reals.
Comencem a estar cansats de caminar tot el dia, així que agafem el metro, on veiem gent que està més cansada que nosaltres i marxem cap al nostre hostal.
Tot i estar cansats, no podem deixar d’admirar alguns murals de les estacions de metro, o la pintura que hi ha al nostre hostal; totes molt originals.
21-04-2013
Ens queden dos dies a Tòquio per visitar les coses que ens vam deixar o que volem tornar a veure.
Ens ha caducat el JR Pass, i com que el metro de la ciutat és molt car, hem decidit agafar l’abonament d’un dia de metro que val 700 yens, i que amortitzes en tres viatges, així que l’hem d’aprofitar.
Avui decidim anar a visitar pel matí el barri de Kanda on hi ha més de 150 llibreries amb llibres de segona mà, ja que els mangas que vam veure ahir eren una mica cars, i hem llegit que aquí podríem trobar llibres barats. El problema és que avui és diumenge i quan arribem les botigues estan tancades, i a més està plovent força, pel que no ve massa de gust passejar.
Trobem alguna oberta, però només vénen material per a adults. Comencem a pensar que tenen un problema.
Després de molt caminar i quan ja estàvem a punt de marxar, ens comenten que les botigues no obren fins a les 11 del matí! I nosaltres hem matinat per no res.
Decidim esperar fins que obren les botigues, però com que continua plovent no veiem el moviment de gent que hi ha habitualment.

La llibreria on hem trobat els llibres de segona mà més barats és a la cadena Book Off, n’hi ha diverses per tota la ciutat; és una bona opció de comprar llibres o mangas en molt bon estat a molt bon preu.

Ja són les 12 i comencem a tenir gana, després de 20 dies al Japó ja hem adquirit els seus horaris, així que marxem del barri de Kanda i anem al barri de Ginza que diuen que és l’equivalent a la Quinta Avinguda de Nova York o de Beverly Hills, plena de boutiques i botigues de marques luxoses.
Avui al ser diumenge tallen alguns carrer al trànsit per poder passejar tranquil·lament, però com que encara plou no hi ha massa moviment.
Aquí hi ha totes les botigues de les grans marques, però també trobem una dedicada exclusivament al Doraemon!
I també trobem l’edifici dels automòbils Nissan, on exhibeixen els nous models i les persones poden entrar, tocar, i fotografiar el que vulguin.
Es veu que això és molt típic al Japó, les grans companyies tenen un edifici per a apropar els productes als consumidors i que puguin trastejar els productes i provar-los, sense que vingui un venedor a emprenyar-te.
Així trobem l’edifici de la Sony, on fan exhibicions de nous productes, i es poden contemplar els productes que encara no es troben al mercat; la tecnologia del futur.

A més a l’entrada ens trobem aquesta pantalla gegant interactiva que és molt divertida:

Nosaltres ens ho emportariem tot, però ens queden dos dies i no tenim prou yens, així que hem de marxar amb les butxaques buïdes.
Com que encara tenim tota la tarda, i avui és diumenge, tornarem a visitar la zona d’Omote-sando al barri de Harajuku, on es trobava el carrer deTakeshita-dori on hi ha les joves frikis.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *